Seksplezier

Waarom glijmiddel gebruiken en welke kiezen?

Enkele goede redenen om een glijmiddel te gebruiken

Bij het gebruik van sextoys en tijdens het vrijen is het belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken. Seks, masturberen, spelen met je favoriete speeltje… Het is gewoon allemaal veel prettiger, opwindender en geiler met een glijmiddel, ongeacht of je nu vochtig bent of niet.

Als onze medewerkers in de Lextase winkels vragen “wil u bij deze vibrator of dildo een glijmiddel” is het antwoord vaak ” ik heb dit nog niet nodig”. Vrouwen denken algauw dat ze zelf vochtig genoeg zijn en geen glijmiddel nodig hebben. Maar eigenlijk kan het nooit nat genoeg zijn. Om van je seksspeeltjes maximaal te genieten is glijmiddel absoluut nodig omdat het materiaal, meestal rubber of silicone, van nature stroever is dan huid. Door voldoende te bevochtigen vermijd je schaafwondjes in het tere slijmvlies van de vagina.

Zeker bij anale penetratie, zelfs als is het maar met een vinger of een kleine vibrator moet je absoluut glijmiddel gebruiken, zodat de ontvangende partner er ook kan van genieten. Een anus wordt niet uit zichzelf vochtig en is bovendien erg gevoelig voor scheurtjes en schaafwondjes

Je wordt nat om met je partner te kunnen vrijen, maar soms wil je lichaam niet mee en produceer je te weinig vocht. Neen, dit is niet omdat dat je niet opgewonden bent, dit kan te maken hebben met de periode van je cyclus, bovendien seks je veel langer met toys, vandaar de noodzaak tot extra bevochtiging.

Zie een glijmiddel als iets wat seks beter maakt, niet als een vervanging van je natuurlijke lust sappen. Het brengt je in de stemming, en verhoogt meteen de seksuele opwinding. Tip: gebruik gerust ook voldoende glijmiddel op zijn penis, lekker prettig bij het geven en krijgen van een “hand-job”

Welk glijmiddel kiezen?

De keuze tussen een glijmiddel op waterbasis of siliconen basis zal vooral afhangen van de toepassing ervan, maar ook persoonlijke voorkeur speelt een rol. Met het overzicht hieronder helpen we je even op goede weg.

Glijmiddel op Waterbasis

Glijmiddel op waterbasis is een alround glijmiddel. Het is kwalitatief hoogwaardig, vocht inbrengend, compatibel met condooms en veilig in gebruik met alle seksspeeltjes. Het maakt geen vlekken en is achteraf makkelijk af te wassen met wat lauw water. Bij het stoeien met sextoys vervaardig uit siliconen gebruik je bij voorkeur een glijmiddel op waterbasis.

Variaties hierop is het glijmiddel met verschillende smaakjes, en het verwarmende glijmiddel die de doorbloeding stimuleert waarbij de gevoeligheid van je intieme zones verhoogt. Zowel In onze Lextase winkels als online hebben we verschillende goede merken van glijmiddel op waterbasis te koop zoals: Pjur Aqua – Pjur Backdoor comfort – Just Glide Waterbased – Durex.

Ben je gevoelig voor irritatie bij het gebruik van een glijmiddel? Dan is de waterbasis zonder toevoeging van smaakjes, geuren of prikkelende stoffen voor jou wellicht de beste keuze. Opteer eventueel voor een biologisch glijmiddel zoals bioglide.

Glijmiddel op siliconenbasis

Glijmiddel op siliconenbasis heeft veel glijvermogen, plakt niet en droogt niet uit. Ze zijn gemaakt van siliconen die ook in de cosmetische industrie hun toepassingen kennen in o.a. shampoo. Met een kwalitatief siliconen glijmiddel beschik je meteen over een 3 in 1 product: 1. Huidverzorging 2. Massage 3. Glijmiddel.

Dit glijmiddel gebruik je best niet samen met seksspeeltjes die vervaardigd zijn uit siliconen, het materiaal kan hierdoor beschadigd raken. Bij rubber, plastic, glas en metaal is het gebruik ervan wel aangeraden. Dit glijmiddel op siliconen basis vind je bij L’Extase: Pjur Classic – Pjur Analyse Me – Pjur Backdoor.

Heb je nog twijfels welk glijmiddel bij welke sextoy te gebruiken? Vraag ons dan gerust om advies, zo ben je zeker van de juiste keuze.

Enkele tips bij het gebruik van een glijmiddel

1. Gebruik je een stimulerende gel om de clitoris of eikel gevoelig te maken, breng deze dan als eerste aan en pas daarna het glijmiddel. Anders verminderd de werking van de clitoris/eikel gel.
Bij anale seks gebruik je best een aangepast glijmiddel met veel glij-vermogen zoals de Pjur Backdoor of de Pjur Analyse me. De anale zone is teer weefsel, neem daarom een royale hoeveelheid

2. Op vakantie zal je lekker meer seksen. Glijmiddel is dus een vaste waarde in je vakantie apotheek. Afhankelijk van je vakantiebestemming is het soms moeilijk verkrijgbaar in het buitenland. Neem dus je voorzorgen en schaf je vooraf een kwaliteitsproduct aan.

3. Enkele druppels glijmiddel in het condoom of penis sleeve vergemakkelijkt het aantrekken ervan.

4. Een siliconenglijmiddel is ideaal voor een body to body massage. Een ruime hoeveelheid op een lak laken en de glijpret kan niet op. Daarna wel even douchen.

5. Sommige high-end sextoys kosten toch wel wat geld. Het zou zonde zijn ze te beschadigen door gebruik van een verkeerd glijmiddel. Laat u daarom door ons adviseren welk glijmiddel bij welk speeltje te gebruiken.

Geef een reactie