Lingerie Tips

Lak en latex lingerie

Waarom lak en latex lingerie dragen?

Veel mensen vinden het dragen van lak of latex lingerie erotisch en opwindend. Lak en latex zijn bijzonder uitdagend en hebben een hoog kinky gehalte, daarom is het gebruik van deze lingerie een uitstekende manier om je voorspel wat meer pit geven. Mannen vinden het opwindend hun partner in lak of latex lingerie te zien, het is aanspannend als een tweede huid en accentueert je vormen.

Beleef jij plezier aan een rollenspel met aangepaste lingerie en fetish accessoires? Bij L’extase vind je zowel online als in onze winkels een mooi assortiment aan latex lingerie voor vrouwen en mannen zoals slipjes, rokjes, minikleedjes, handschoenen, bedlaarzen, body’s, herenpants en outfits voor rollenspellen.

Hou je meer van mooie fetish lingerie in lak? Zowel voor mannen als voor vrouwen hebben we een groot aanbod aan blinkende lak lingerie. Van catsuits, jarretel setjes en minikleedjes tot verpleegsterkleedjes en serveerster outfits. Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen lak en latex? Hieronder leggen we uit wat nu juist het verschil is.

Wat is het verschil tussen lak lingerie en latex lingerie?

Latex lingerie wordt gemaakt door mallen in vloeibaar latex(rubber) te dompelen en daarna via een speciaal procedé te vulkaniseren. Latex is een volledig natuurproduct, het hoeft wat meer onderhoud en opblink werk, maar bij de liefhebbers zorgt het aantrekken, de geur en de manipulatie van de latex voor onvergelijkbare opwinding. Je kan het het vergelijken met een voorspel. Het bouwt de erotische spanning op, waarna de ontlading gebeurt in een lekkere sekspartij.

Lak lingerie is helemaal verschillend van latex. Bij lak kledij wordt een stof (polyester) voorzien van een blinkende hoogglans laklaag (polyurethaan). Lak kledij hoeft dus geen speciaal onderhoud. Je moet dus ook geen siliconenspray gebruiken om het te laten blinken, lak behoudt altijd zijn glimmend effect. Waarom Lak? Het is bijzonder mooi en bovendien gemakkelijk om aan te trekken en te dragen.

Meer over Latex lingerie

Voor het aantrekken van latex moet je de binnenkant van de latex steeds voorzien van een hulpmiddel zijnde dressing aid of talkpoeder. Hierdoor kan je de kleding gemakkelijker aantrekken en wordt de latex beschermd tegen schade zoals scheuren etc.

Twee verschillende manieren om Latex kledij aan te trekken:
1. Aantrekken op de droge manier: je doet talkpoeder op je huid en op de binnenkant van het latex artikel. Het talkpoeder zorgt voor een glijdend effect om de latex kleding aan te trekken.

De talkpoeder heeft tevens een beschermende werking een geeft de latex een grijze teint.

2. Aantrekken op de natte manier: is door gebruik te maken van een siliconen glij- of massageolie. Pjur cult dressing aid is een uitstekend product voor het aantrekken en onderhoud van uw latex kledij, zelfs bij sterke lichaamsbeharing. Wrijf je lichaam, benen, of armen in met de dressing aid en trek daarnaar het latex kledingstuk aan.

Nog enkele tips voor het aantrekken van latex lingerie

Kousen, panty’s en handschoenen moet je bovendien zo ver mogelijk naar beneden oprollen. Pers daarna de lucht uit het product voordat je de kledij over vingers of tenen aanbrengt. Rol daarna je kousen of handschoenen gewoon naar boven af zonder daarbij lucht te laten binnendringen.

Hoe verkrijg je dat glimmend effect bij latex lingerie?

Standaard is latex kledij dof, het lijkt een beetje op de binnenzijde van een fietsband. Wij adviseren om latex kledij altijd te gebruiken in combinatie met een latex spray, zoals de Ultra Shine van Pjur. Je krijgt dan het mooie glimmende, fetish effect dat op foto’s te zien is. Ook het herhaaldelijk wassen en droogwrijven met een zachte doek verhoogt de glans. Handig is de onderhoudskit voor latex lingerie. Deze bevat de talkpoeder, cleaner en glans spray.

Onderhoud en opbergen van latex lingerie

Schoonmaken en conserveren. Latex laat zich eenvoudig reinigen met handwarm water en eventueel een zachte zeep. Met de hand wassen dus. Droog het latex met een doekje dat niet pluist. Bij voorkeur dient het artikel weer voorzien te worden van talkpoeder. Houd je latex artikelen zoveel mogelijk uit het zonlicht omdat rubber en latex niet UV-resistent zijn, bewaar de je artikelen dus best op een donkere plaats. Latex is extreem rekbaar, maar kan ook gemakkelijk beschadigd worden. Daarom moet je scherpe voorwerpen zoals juwelen en haarspelden tijdens de omgang met latex mijden.

Reeds gedragen latexkledij kan omwille van hygiënische redenen niet omgewisseld worden. Latexkleding die door onvakkundig gebruik (b.v. te grote uitzetting door gebrek aan dressing aid of latexpoeder, gesneden of gevormde gaten etc.) beschadigd werd, kan evenmin omgewisseld worden. Opgepast, Latex is een natuurproduct en kan bij sommige personen allergieën veroorzaken.

Meer over Lak lingerie

Lak topje voor vrouwen met ritsLak kledij is niet hetzelfde als latex. Bij lak kledij wordt een stof (polyester) voorzien van een blinkende hooglans laklaag (polyurethaan). Lak kledij hoeft dus geen speciaal onderhoud. Je moet dus ook geen latex spray gebruiken om het te laten blinken, lak behoudt altijd zijn glimmend effect.

Lak lingerie, pure opwinding

Het aantrekken en dragen van lak lingerie zorgt bij velen voor opwinding en brengt extra erotische spanning in je seksuele spel. Je kan je fetish seksspelletjes combineren met fetish accessoirs zoals lak lakens of lak/latex dildo’s. Bij L’extase vind je eveneens een assortiment aan lak slipjes voor hem en lak lingerie en outfits voor haar.

Onderhoud van lak lingerie

Lak is gemakkelijker in onderhoud dan latex en daarom ideaal voor zowel de beginnende, als de al wat meer ervaren liefhebber van blinkend ondergoed. Lak is volledig vervaardigd uit kunststoffen en behoeft weinig of geen onderhoud en het behoudt altijd zijn blinkend effect. Het reinigen doe je best met een handwas in lauw water met een mild wasmiddel. Apart wassen en daarna hangend laten drogen, niet in de droogkast.

Wil je graag lak of latex lingerie kopen? Dan kan je terecht in de Lextase winkels of op de Fetish categorie op onze webshop.

Geef een reactie