Sextoys tips

Hoe je eerste seksspeeltje kiezen?

Door het overdadige aanbod lijkt de keuze van een eerste seksspeeltje niet altijd een gemakkelijk opgave.

Ik ben op zoek naar een sexspeeltje, ik heb er nog nooit één gehad, kan u mij helpen, is dan ook een veel gestelde vraag van klanten die onze winkel binnenstappen. Natuurlijk kunnen we dat. Hieronder sommen we alvast enkele tips op waar je rekening mee kan houden.

Enkele tips voor de aankoop van je eerste seksspeeltje

Ga na hoe je graag wordt gestimuleerd

Denk na over je eigen voorkeuren, interesses en wat je zou willen verkennen. Wil je bijvoorbeeld stimulatie van de clitoris, G-spot of anale regio? Heb je liever iets dat intern of extern gebruikt kan worden? Door je behoeften en verlangens te begrijpen, kun je gerichter zoeken naar een geschikt speeltje.

Opteer voor veilig en betrouwbaar

Kies altijd voor seksspeeltjes van betrouwbare fabrikanten en leveranciers. Controleer of het speeltje is gemaakt van lichaamsveilige materialen, zoals siliconen, metaal of glas, en vermijd materialen zoals ftalaten of weekmakers die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Bij L’eXtase werken we enkel met kwalitatieve merken die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Kijk naar de grootte en intensiteit

Als beginner kun je over het algemeen beter beginnen met kleinere speeltjes of speeltjes met instelbare intensiteit. Dit geeft je de mogelijkheid om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou comfortabel en plezierig is.

Bepaal je budget

Een goed seksspeeltje hoeft niet heel duur te zijn, zeker als je nog geen ervaring hebt met speeltjes of niet duidelijk weet wat je leuk of opwindend vindt. Voor een bedrag tussen de 30 en 80 euro schaf je een beginners speeltje aan van goede kwaliteit.

Kies het materiaal

Hoe het speeltje aanvoelt is één van de belangrijkste keuzefactoren. Een intiem speeltje kopen is niet alleen kwestie van cijfertjes (lengte, diameter, prijs etc) maar vooral van gevoel. Sommige materialen zijn hard en koud, anderen zoals siliconen zijn zacht en kunnen levensecht aanvoelen. Elk van de materialen heeft zijn voor- en nadelen.

Koop in een fysieke winkel

Het is beter een eerste toy in een fysieke erotiekwinkel of seksshop te kopen in plaats van online te bestellen. De verschillende toonzaalmodellen in een winkel die je mag aanraken, de texturen voelen en laten trillen zijn handig om je voorkeur voor een bepaald soort materiaal (bv siliconen) of merk te bepalen. Eens je dit weet kan je nadien nog online bestellen.

Iedereen is anders

Onthoud dat iedereen uniek is en wat voor de één werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam en comfortniveau te luisteren, en vooral te genieten van de ontdekkingstocht.

Hoe kan ik ontdekken wat ik leuk vind?

Iedereen beleeft seksualiteit anders. Zoek uit hoe jij het meeste plezier beleeft, hoe jij graag gestimuleerd wordt. Met onderstaande methodes kan je door ondervinding leren wat je opwindend vindt.

Fantaseer

Denk na over je eigen fantasieën en wat je seksueel opwindend vindt. Dit kan je helpen bij het bepalen welk type speeltje je aanspreekt.  Vind je de gedachte om te worden vastgebonden opwindend? Geniet je van anale stimulatie? Of beleef jij een top orgasme door je clitoris intens te prikkelen? Eens je weet wat jouw ding is vergemakkelijkt dit de keuze voor de juiste sextoy.

Masturbeer

Masturbatie is een belangrijke manier om je eigen lichaam en seksuele reacties te leren kennen. Neem de tijd om jezelf te verkennen en te ontdekken welke aanrakingen, stimulatiepatronen en fantasieën je opwinden. Dit kom je weten door regelmatig te masturberen, zo ontdek je je lichaam en hoe jij geniet en klaarkomt.

Vermijdt clichés

Je hoeft niet per se uit de categorie van sextoys voor beginners te kiezen. Meestal zijn dat kleine speeltjes. Als jij houdt van dat lekker vol gevoel in je vagina of anus, kies dan gerust voor die grotere vibrator of die large buttplug.

Ga voor Multifunctioneel

Deze speeltjes hebben meerdere functies. Zo zijn er vibrators die je zowel vaginaal als anaal kan gebruiken. Of stimulators die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen.

Bespaar niet op een glijmiddel

Een glijmiddel is onontbeerlijk bij het gebruik van een sextoy. Dit maakt het gebruik ervan zo veel leuker, waardoor je automatisch meer gestimuleerd wordt. Een vagina en een penis produceren vocht tijdens seks en en voorspel, een speeltje niet. Daarom riskeer een je onprettig gevoel of beschadiging van gevoelige huid in de intieme zone. Gebruik bij voorkeur een glijmiddel op waterbasis, deze is compatibel met alle pretartikelen.

Lees ook:

Geef een reactie