Seksplezier, Sextoys tips

Waarom een strap-on gebruiken en welke te kiezen?

Meer variatie in jullie seksleven met een strap-on

Een strapon is de combinatie van een harnas of slip waar je een voorbinddildo aan of in kan bevestigen. Die wordt gedragen door één partner om de andere partner te penetreren tijdens het seksen. Deze kan gebruikt worden voor seks tussen twee vrouwen maar ook bij seks tussen vrouw en man.

Het leuke aan het gebruik van een strap-on, is dat je de rollen eens kan omkeren en hiermee je seksuele spel wat pittiger maakt, wat de intimiteit tussen elkaar ten goede komt. Bij koppels die voorbindseks leuk vinden voegt het opwinding en vertrouwen aan hun relatie toe.

Strap-on: Meer stimulatie voor lesbische en heteroseksuele koppels

Het gebruik van een strap-on tussen twee vrouwen is de meest bekende vorm, maar het is een misverstand dat voorbinddildo’s alleen door vrouwen voor lesbische seks worden gebruikt.

Ook voor heteroseksuele koppels, waarbij de man door de vrouw anaal wordt geneukt, kan het gebruik van een voorbinddildo of strap-on heel wat stimulatie aan het seksuele spel toevoegen.

Sommige mannen staan nogal huiverig tegenover het anale spel, althans als het over hun eigen anus gaat. Die terughoudendheid is nergens nodig voor. Dat een man graag iets in z’n kont wil, heeft niets te maken met seksuele voorkeur, het betekent gewoon dat het lekker is. En het is lekker omdat daar veel zenuwuiteinden zijn.

Ideaal voor een rollenspel

Seks met een voorbinddildo vindt meer en meer ingang in het normale seksuele rollenspel. Veel heteroseksuele mannen vinden het fijn dat hun anus gestreeld of gepenetreerd wordt. Het is voor de man een manier, wanneer hij door zijn vrouwelijke partner wordt geneukt, om de geneugten van anale seks te ontdekken zonder zich tot de homoseksualiteit te moeten bekeren.

Wat is pegging?

Bij opzoekingen komt man algauw de term “pegging” tegen. Dit is de term die men gebruikt voor de daad waarbij een man door een vrouw anaal wordt geneukt met een voorbinddildo.

Voorbind dildo’s of strap-ons in alle vormen en maten

De toegenomen populariteit van voorbindseks merken we aan de grote vraag naar verschillende modellen voorbinddildo’s in onze Lextase winkels. De fabrikanten van seksspeelgoed hebben op deze stijgende trend ingespeeld door hun assortiment aan verschillende modellen strap-ons en voorbinders sterk uit te breiden. In onze L’eXtase sexshops vind je ze dan ook in alle vormen, maten en kleuren.

Welke voorbind dildo of strap-on kiezen?

Een heteroseksueel koppel kan kiezen voor een voorbind dildo met een speciale tip, die de prostaat extra stimuleert. Lesbische koppels kunnen opteren voor een dubbele dildo die tegelijkertijd vaginaal en anaal kan penetreren. Het kan voor de drager opwindend zijn om een voorbindharnas te kiezen – zoals bijvoorbeeld de leder string van Zado met drie dildo’s – waarbij er ook een dildo, bij haar vaginaal en of anaal naar binnengaat. Op die manier wordt je zelf ook lekker gestimuleerd.

Harnas en dildo

Niet buigbare dildo’s zijn iets gemakkelijker in gebruik. Zachte voelen wel prettiger aan, maar als je niet handig of getraind genoeg bent kan zo’n flexible dildo wel eens een eigen leven gaan leiden. ‘Tis dus zoals bij eten en drinken, uitproberen en experimenteren tot je iets gevonden hebt wat jullie lekker vinden.

Bij de meeste voorbinders maakt de vrouw deze vast door middel van een broekje met riempjes, harnas (vandaar de engelse benaming strap on) waarna je de dildo op op het het broekje plaatst d.m.v. een soort plug systeem.

Strapless strap-on, voorbinder zonder riempjes

Een handigere oplossing is de voorbinder zonder riempjes, zoals de Share Vibe van Fun Factory waarbij de vrouw de ene kant van de dildo in haar vagina schuift, best de dikste zijde zo heb je het meeste “grip”, en met de andere kant haar partner penetreert. Plezier voor beiden.

Holle voorbind dildo

Je hebt ook de holle voorbind dildo’s voor mannen waardoor deze zijn penis in de prothese kan schuiven.

Zo’n voorbinder kan bijvoorbeeld gebruikt worden als je te snel klaar komt en je partner nog graag geneukt wil worden, bij erectie problemen of als de vagina te wijd is en je partner niet veel voelt bij de penetratie.

Met een holle voorbind dildo wordt je penis dikker en win je toch al gauw enkele centimeters in lengte.

Kom je gerust informeren in één van de L’eXtase winkels

Vind je het moeilijk om het bij jouw passende model te vinden? Kom dan zeker eens langs in een van de Lextase shops, wij maken je graag wegwijs tussen de verschillende modellen.

Enkele tips over het gebruik van een voorbind dildo

Alvorens je partner anaal te penetreren met een dildo kan je best even met één of enkele vingers de anus binnengaan. Dit om de kringspier soepel te maken en je partner te laten wennen aan het gevoel, als het ware de drempelvrees overwinnen. Je vooraf lekker ontspannen d.m.v. een glaasje wijn of een warm bad zal je anale seks alleen maar ten goede komen.

Vraag je partner om de voorbind dildo mee naar binnen te begeleiden, dit om te voorkomen dat je tegen het “perineum” zit te duwen. Het “perineum” is dat smalle gedeelte huid tussen je balzak/vagina en de anus. Het mee naar binnen begeleiden heeft ook als voordeel dat je een te bruske penetratie voorkomt en zo pijn veroorzaakt. Gebruik uiteraard zeer veel glijmiddel, dit zal de anale penetratie vergemakkelijken en genot verhogen.

Geef een reactie