Sextoys tips

Uit welke materialen worden sextoys vervaardigd?

Sekstoys, vibrators en masturbators heb je in alle kleuren, formaten en materialen. Van de gekste uitvoering tot de meest stijlvolle, sobere – less is more – designer sextoys. De gebruikte materialen spelen hierbij een belangrijke rol. Het materiaal bepaald immers voor een groot deel de prijs, de kwaliteit en de toepassing van het speeltje. Een overzicht van de meest gebruikte materialen met hun belangrijkste voordelen en eigenschappen.

– Siliconen
– ABS
– Glas/acryl
– Latex
– TPR
– PU
– PVC

Wat is siliconen?

Silicone is gemaakt van natuurlijke ingrediënten door middel van een synthetische behandeling en wordt beschouwd als een natuurproduct. Als algemene regel wordt aangenomen dat siliconen fysiologisch compatibel zijn en dus niet schadelijk voor de gezondheid. Dat is de reden voor hun gebruik in cosmetische verzorgingsproducten (o.a. shampoo) en de plastische chirurgie.

Voordelen van seksspeeltjes vervaardigd uit siliconen

Silicone sextoys bevatten geen phatalaten (weekmakers)
Weekmakers of phatalaten zijn chemische stoffen die gebruikt worden om harde plastieksoorten zoals bijvoorbeeld pvc zacht en buigzaam te maken. Volgens verschillende onderzoeken is het veiliger om geen speeltjes met “weekmakers” te gebruiken.

Topkwaliteit

De meest populaire, ook wel wat duurdere speeltjes zijn van silicone gemaakt. Ze zijn van topkwaliteit en veilig in gebruik. In een notendop: Siliconen zijn het beste en veiligste materiaal voor je favoriete toy.

Glijmiddel op waterbasis

Met silicone speeltjes gebruik je best geen glijmiddel op basis van silicone, omdat ze in reactie met elkaar kunnen gaan waardoor je silicone toy poreus kan worden. Een glijmiddel op waterbasis is hier de beste oplossing.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van silicone:

– Reukloos.
– Bevatten geen phatalaten (weekmakers).
– Een hoge elasticiteit.
– Kleurvast
– Hitte en UV bestendig.
– Neemt vrij snel de lichaamstemperatuur aan.
– Anti-allergeen.
– Gemakkelijk in onderhoud en dus hygiënisch.
– Eco vriendelijk .

Deze Fabrikanten gebruiken kwalitatieve siliconen voor hun speeltjes

– Fun Factory vibrators
– Lelo
– We Vibe
– Rocks off
– Pico Bong
– Dorcel toys
– Je Joue

Wat is ABS Plastic?

Dit materiaal is een plastiek soort die in vele sekstoys wordt gebruikt. Het is stevig, slijtvast en niet poreus. Het wordt vooral gebruikt bij harde staafvibrators, hevig trillende clitorisstimulators, en vibrerende eitjes. Let op dat batterijen goed en vast geplaatst zijn. Dit omdat los zittende batterijen het geluid van de trillingen doet toenemen.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van ABS plastic:

– Reukloos.
– Bevatten geen phatalaten (weekmakers)
– Compatibel met de huid.
– Excellent voor hevig trillende toys
– Gemakkelijk in onderhoud
– Hygiënisch

Wat is Acrylglas?

Acrylglas is een synthetisch, glas-achtig materiaal dat veel toepassingen kent, van tand implantaten tot optische lenzen en sanitair materiaal. Als je een steviger, hygiënisch, goed glijdend materiaal zoekt probeer dan acrylglas. Het voordeel van dit materiaal is dat het gemakkelijk reinigt en goed onderhoud, en je maar een kleine hoeveelheid glijmiddel nodig hebt voor een spectaculair glij-resultaat. Je kan een acryl dildo of vibrator voor gebruik in het vriesvak leggen voor een koelend effect, of in lauw water voor een verwarmende sensatie. Populaire speeltjes zijn de glas dildo’s van het merk Icicles en de Drive me Crazy dildo van het merk Fifty Shades of Grey. Ideaal voor anaal gebruik: Ze zijn super hygiënisch en goed te onderhouden met b.v. een desinfecterende, reinigende toycleaner.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van glas/acryl:

– Reukloos.
– Bevat geen phatalaten (weekmakers)
– Compatibel met de huid.
– Geleidt goed de trillingen, excellent voor hevig trillende toys
– Neemt snel de lichaamstemperatuur aan
– Resistent tegen olie en Uv stralen
– Anti-allergisch
– Gemakkelijk in onderhoud
– Hygiënisch

Wat is Latex? (natuurlijke rubber)?

Het belangrijkste ingrediënt van natuurlijke latex is het melkachtige sap dat wordt gewonnen uit de tropische rubber boom. Om aan de grote vraag van deze grondstof te kunnen te voldoen is er een synthetische variant ontwikkeld. Beide rubber soorten hebben dezelfde eigenschappen: latex is niet toxisch en bevat geen schadelijk substanties. Om deze reden wordt het gebruikt voor condooms, medische handschoenen etc.. Sommige mensen zijn allergisch aan latex, zij dienen de latex vrije condooms en sextoys te gebruiken. Latex kledij is geliefd bij fetish liefhebbers. Het aantrekken, manipulatie en dragen van latex zorgt voor seksuele opwinding. Vermijd het gebruik van oliën, deze kunnen de latex aantasten.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van latex:

– Bevat geen phatalaten (weekmakers)
– Een fijne struktuur
– Compatibel met de huid.
– Zeer goede rekbaarheid
– Neemt snel de lichaamstemperatuur aan
– Hygiënisch

Wat is TPR? (thermoplastic rubber)

Thermoplastic rubber of thermoplastic elastomeer is een redelijk nieuw materiaal met gelijkaardige eigenschappen als siliconen. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk of synthetisch rubber, gecombineerd met de voordelen en de eigenschappen van synthetische materiaal. Het resultaat is een levensecht realistisch aanvoelend materiaal, wat uiteraard ideaal is voor een sekstoy. Wordt vooral gebruikt in de realistic dildo’s, en de écht aanvoelende kunstkutten. Populair zijn de Fuck Me Silly kunstvagina’s van Pipedreams en de Realistic dildo’s van fabricant Doc Jonhson. TPR vereist het gebruik van talkpoeder voor bewaring van je speeltje. Een staal talkpoeder is dan ook meestal bijgeleverd.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van TPR:

– Bevat geen phatalaten (weekmakers)
– Recycleerbaar
– Goede elasticiteit en consistentie
– Compatibel met de huid.
– Uv-resistent
– Neemt snel de lichaamstemperatuur aan
– Eco vriendelijk

Wat is PU? (-coating)

Pu coat kan zowel hard als elastisch zijn. Het wordt vooral gebruikt als afwerkingslaag voor een sextoy vervaardig uit ABS plastic. Het zorgt voor een luxe, zijde-achtig, zachte afwerking van harde sextoys. De finishing touch. Latex vrije condooms bevatten eveens het PU materiaal.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van PU coating:

– Geurloos
– Bevat geen phatalaten (weekmakers)
– Compatibel met de huid.
– Uv-resistent
– Neemt snel de lichaamstemperatuur aan

Wat is PVC? ( polyvinyl chloride, zachte pvc, jelly)

PVC is een synthetisch materiaal. Het kan zowel in zachte als in harde toestand worden gebruikt voor toys. Het kent veel toepassingsgebieden en is het ideale materiaal voor vele speeltjes zoals dildo’s en love dolls.

De belangrijkste voordelen en eigenschappen van PVC:

– Resistent tegen alcohol en olie
– Neemt snel de lichaamstemperatuur aan
– Goede elasticiteit en consistentie

Noteer: De soms speciale geur die vrijkomt bij het uitpakken van toys vervaardigd uit pvc verdwijnt snel nadat je ze een tijdje blootstelt aan de lucht.

Voor meer uitleg betreffende gebruikte materialen in seksspeeltjes kan je steeds bij onze medewerkers in de L’extase shops terecht.

Geef een reactie