Sextoys tips

Hoe een penisring gebruiken?

Geliefd bij mannen maar ook populair bij koppels is dit veelzijdige seksspeeltje een must have in elke slaapkamer.

Hoe een penisring oftewel cockring dragen?

Zorg ervoor dat je een geschikte penisring hebt die past bij de grootte van je penis. (Lees hieronder hoe de diameter van penis te bepalen) Een te strakke penisring kan ongemak veroorzaken en de bloedtoevoer naar de penis belemmeren, terwijl een te losse penisring zijn doel niet zal bereiken.

Breng wat glijmiddel aan op de penisring en op je penis om het aanbrengen te vergemakkelijken. Breng de ring aan terwijl je penis slap of half slap is. Plaats de penisring aan de basis van je penis, vlak achter de balzak.

Trek de penisring voorzichtig naar boven over de schacht van je penis, terwijl je ervoor zorgt dat de testikels buiten de ring blijven. Pas indien nodig de positie van de ring aan, zodat deze comfortabel zit en niet te strak of te los is.

Gebruik voor koppels

Als je een vibrerende penisring met clitoris stimulator gebruikt, plaats dan het uitsteeksel naar boven richting clitoris. Telkens je in de vagina stoot zal de stimulator haar clitoris raken.

Waarop letten

Geniet van de verbeterde erectie en verlengde duur van de seksuele activiteit. Zorg ervoor dat je de penisring niet langer dan 20 tot 30 minuten tegelijkertijd draagt, om de bloedtoevoer niet te beperken en mogelijke schade te voorkomen. Verwijder de penisring onmiddellijk als je ongemak of pijn ervaart.

Veelzijdig en flexibel

Een penisring is bijzonder veelzijdig. Je kan hem op heel wat verschillende manieren gebruiken: plaats hem achter de eikel of op de schacht voor stimulatie bij het masturberen of seksen, of helemaal achter de balzak voor een stevigere erectie. Je kan er ook meerdere tegelijk dragen, met of zonder balzakspreider.

Rubberen of siliconen penisringen zijn flexibel en passen zich aan. Een lederen penisband of penisriem is meestal verstelbaar door middel van drukknopen of een gesp. In tegenstelling tot een flexibele of verstelbare ring is het bij gebruik van een metalen penisring noodzakelijk de diameter van je penis te kennen.

Hoe bepaal ik de juiste diameter van mijn penis?

Het is belangrijk om de juiste maat te vinden. Een cockring mag niet te strak zijn, maar mag ook niet wegglijden. Zo ga je te werk: Zorg dat de penis goed stijf is. Meet dan vervolgens met een stukje touw of een schoenveter de omtrek van de penis op de plek waar je de cockring gaat gebruiken. Deel de zojuist gemeten omtrek door 3,14 (pi) met als resultaat de diameter van gewenste plek. Hier haal je dan nog eens 2 a 3 mm af. Op deze manier weet je de juiste binnendiameter van de metalen cockring die jou past.

Hierop moet je letten bij het dragen van een penisring

Een penisring belet de bloedcirculatie en dat zo het bloed niet terugstroomt. Daarom mag je een cockring die strak aanspannend is niet te lang dragen. Het is het aangeraden om een penisring niet langer dan een half uur te dragen. Als je tijdens het dragen pijn of ongemak voelt, verwijder dan de ring.

Geef een reactie