Seksplezier

Seks trends

Afgaande op vragen die we krijgen van klanten kunnen we vrij goed inschatten hoe ons seksueel gedrag komende jaren zal evolueren.

Ons seksueel gedrag veranderd in de loop van de tijd. Net zoals bij muziek, kleding en voeding kunnen we, als een bepaald gedrag of een stijl lang genoeg aanhoud, spreken van trend. Met ons seksleven is dit niet anders. Wat we in de slaapkamer en daarbuiten uitvoeren wordt geanalyseerd door trendwatchers, die daar hun conclusies voor het heden en de toekomst aan verbinden. Hoe lang, hoeveel, met wie en waarom? De lifestyle magazines staan er vol van. Online-seks en online-daten hebben de manier waarop we op zoek gaan naar een seks partner grondig veranderd. Het lijkt wel of iedereen het voortdurend met iedereen doet, als we de celebs mogen geloven

Extreem wordt mainstream

Ook bij L’extase zijn we aan veranderingen en trends onderhevig. Seksspeeltjes die vroeger het label extreem hadden en achteraan in een apart hoekje stonden zijn nu mainstream. Anaal dildo’s, strap-ons en voorbind dildo’s, penis pluggen, electro seks toys, bondage- en sm artikelen worden nu verkocht alsof het nooit anders is geweest. Technologie en design hebben ondertussen een vaste plaats in ons seksleven verworven met high- end vibrators en chique intieme lifestyle artikelen, en dit zal in de nabije toekomst niet snel veranderen. Onze gegevensbron voor onze conclusies? Ons dagelijks contact met onze klanten die we over de vloer krijgen. De vragen die worden gesteld en de aankopen die worden gedaan in onze sexshop geven ons een goed beeld van het seksuele leven van jong en oud in deze moderne tijden.

Vrouwen komen er openlijk voor uit

Sex-and-the-city-gewijs stappen dames onze L’eXtase winkels binnen. Mijn oude vibrator is versleten. Onomwonden leggen ze hun nieuwe favoriete vibrator op toonbank: ik ga deze eens uitproberen, hopelijk is hij even goed – of liever nog beter – als de vorige.

Zij (samantha-sex-and-the-city) zette in 1998 de toon toen ze in haar chique mantelpakje een gewone electro zaak binnenstapte en zonder blikken of blozen de verkoper vertelt wat ze met die wand vibrator (rugmassager die op een flink uit de kluiten gewassen micro lijkt) van plan is: Ik ga hem vanonder gebruiken om lekker klaar te komen.

Seks gewoon omdat het lekker. Niks nieuws onder de zon denk je. Maar ervoor uitkomen? Alleen voor het genot was vroeger enkel voor mannen weggelegd. Vrouwen waren bang om als “gemakkelijk” te worden beschouwd. Dames durven er nu voor uitkomen dat ze hun seksualiteit vrij, en zonder schuldgevoelens durven beleven: de carrière bovenaan plaatsen met occasionele, vrijblijvende seks als ze er zin in hebben. Geen man? ook geen probleem. Een goede vibrator kan het evenzeer, of waarschijnlijk zelfs beter. De vervrouwelijking van seksspeeltjes, is een goede zaak: chique kwalitatieve, vrouwvriendelijke sextoys in stijlvolle verpakkingen zijn nu de norm geworden.

Genieten van slow seks

Trendwatchers zijn het erover eens: we doen het minder, maar als we het doen, is het uitgebreider. We nemen de tijd voor een massage, experimenteren met seksspeeltjes of wagen ons aan soft bondage en verkleed-rollenspelletjes. Quality-sex-time. Omdat we beide een carrière najagen, een eigen huis willen, kinderen opvoeden, is er minder tijd en aandacht voor elkaar. Dit wordt dan gecompenseerd door een uitgebreide vrijpartij zonder smartphone of andere stoorzenders bij de hand. Zonder te denken aan wat nog moet gedaan worden. Tijd maken voor elkaar: een uitgebreid voorspel, sfeerkaarsen, glaasje wijn met eventueel lekkere slow food vooraf. Slow seks is een luxe product. Daarom wordt het zorgvuldig gepland: mannen en vrouwen komen sexy lingerie, massage olie en een sextoy kopen, met een bepaald moment op het oog. Die dag gaan we elkaar lekker uitgebreid verwennen. Onder invloed van oosterse spiritualiteit – geduld, aandacht en toewijding – wagen we ons aan de Kamasutra en tantra massages: zen-seks op z’n best.

Alle taboes sneuvelen

Alles kan zolang je het zelf goed vindt. Bi-sex, trio’s, anaal, dildo’s, sm. Alle taboes sneuvelen: vrouwelijke celebs die elkaar uitgebreid tongzoenen op het podium, de brave actrice Anne Hathaway die verwikkeld raakt in een anaal seksschandaal, Britney Spears die zingt over trio’s.. En daar bovenop Fifty shades of Grey. Brave huisvrouwen en huisvaders die door het lezen van de trilogie worden meegesleurd in een zondige zweem van bondage en sm, en het daarna nog zelf willen uitproberen ook. Geen enkel ander fenomeen werd zo besproken én uitgetest. Koppels – zowel oudere als jongere – besluiten onder invloed van vijftig tinten grijs hun seksleven een “make-over” te geven. Taboes rond sm en bondage sneuvelen en er wordt massaal met touwen, boeien, blinddoeken en sekstoys geëxperimenteerd. Volgens “netmums” (een sociaal netwerksite voor moeders) hebben britse koppels drie keer meer seks, en experimenteren ze veel meer in de slaapkamer sinds het verschijnen van hét erotische literaire evenement. In België is dit waarschijnlijk niet anders.

Vrouwen die elkaar op mond kussen

Anale Seks

Anale seks of op zijn Grieks. Deze gangbare praktijk in het oude Griekenland – vandaar de term – bewijst dat tussen hetero- en homoseksuelen door eeuwen heen aan anale seks werd gedaan. Anale seks is een taboe geweest in veel westerse landen sinds de middeleeuwen, en is nog steeds verboden in sommige staten van Amerika. Door de grotere openheid op seksueel gebied en door de opkomst van pornofilms, en de toegankelijkheid ervan via internet, is anale seks weer helemaal terug van weggeweest, bij zowel hetero- als homoseksuelen. De ene houdt ervan, de andere vindt het maar niks. Feit is, bijna alle koppels experimenteren ermee. Sommige houden het bij die ene keer, anderen vinden het leuk, schaffen zich een anaal seksspeeltje aan, en integreren het in hun seksuele spel. Vooral ‘pegging’ lijkt aan populariteit te winnen. De term pegging – voor het eerst gebruikt in 2001 door seksadvies columnist Dan Savage – wordt gebruikt om de daad te benoemen waarbij een man door een vrouw anaal wordt geneukt met een voorbind dildo. Veel heteroseksuele mannen vinden het opwindend dat hun anus gestreeld of gepenetreerd word. Het is voor de man een manier, wanneer hij door zijn vrouwelijke partner wordt geneukt, om de geneugten van anale seks te ontdekken zonder zich tot de homoseksualiteit te moeten bekeren. Bij koppels die voorbindseks leuk vinden voegt het opwinding, intimiteit en vertrouwen aan hun relatie toe.

Enkele basisregels voor veilige anale seks

Gebruik altijd voldoende glijmiddel. Anale seks zonder glijmiddel is pijnlijk, en dan is de lol er meteen af. Zonder glijmiddel kan je de anus kwetsen waardoor er wondjes kunnen ontstaan.
Wil je veilig vrijen, gebruik dan een condoom. Seksueel overdraagbare aandoeningen kan je immers ook oplopen door anale seks.
Gebruik je dildo voor anale penetratie achteraf niet voor vaginale penetratie. Op die manier kan je infecties oplopen. Doe een condoom rond je kontspeeltje, zo kan je hem achteraf wel vaginaal gebruiken.

Geef een reactie