Seksplezier

Apart slapen voor betere seks

Je kan als koppel maar beter apart slapen, want onderzoek wijst uit dat samen slapen storend werkt voor een gezond slaappatroon.

De oude Romeinen deelde het bed enkel om te seksen, daarna was het elk voor zich. Echt vernieuwend is apart slapen dus niet. Zeg nu zelf, wat is er nu zo leuk aan samen slapen? Hele nachten liggen woelen en snurken tot ergernis van je partner? Voor de intimiteit? Als mijn partner of ik slecht hebben geslapen is er ‘s anderendaags niet veel sprake van intimiteit, laat staan van stomende seks.

Een rothumeur, dat wel ja. Mij zal je dus niet veel goeds horen vertellen over dat achterhaalde gebruik om samen in een veel te kleine ruimte op elkanders zenuwen te werken.

Toch maar scheiden van bed? Betere seks, een verhoogd libido en een beter humeur zijn alvast enkele van de vele pluspunten die apart slapen bieden.

Als je alleen slaapt, slaap je beter en dieper. Een goede slaap is onmisbaar om je goed te voelen en om te kunnen genieten, ook van seks. Twijfel dus niet langer om die logeerkamer in te richten als jouw slaapkamer. Scheiden van bed is niet alleen bevorderlijk voor je nachtrust, maar misschien ook voor je relatie.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de gedachte dat je elkaar moet missen wakkert de goesting in elkaar aan. Het kan opwekkend werken voor je liefdesleven. Seks kan op die manier ook terug spannend worden. In zijn kamer, of in haar kamer? Een vluggertje op zijn kamer, of een uitgebreid voorspel bij haar?

Lang leve de vrijheid. Ook binnen een relatie heeft ieder nood aan z’n eigen plekje. Een plaats waar je alleen kan zijn, tot rust kan komen. Het kan positief zijn voor je relatie. Je stoort je niet meer aan elkaar tijdens het slapen, met minder gekibbel overdag.

Geef een reactie