Sekstips

Prostaat massage beginnersgids

Niet alleen vrouwen kunnen genieten van een inwendige massage, ook mannen hebben een verborgen genotsplekje in huis.

Prostaat massage is hot, zowel bij heteroseksuelen als bij gays voegt het een extra dimensie toe aan het mannelijke genieten. In de reguliere media zal je er weinig over lezen, daar gaat het meestal over de standaard sekstips en worden deze mannenzaken zelden besproken. Overweeg je prostaat massage? Lees dan zeker even deze beginnersgids.

Wat is prostaat massage?

De prostaat, ook wel P-spot genoemd bevind zich enkele centimeters diep in de anus. Prostaat massage is eenvoudigweg met een prostaat vibrator, prostaat stimulator, prostaat speeltje of een vinger de anus penetreren en druk uit oefenen of trillingen op de prostaat richten. Dit wordt ook wel het melken van de prostaat genoemd.

Waarom de prostaat masseren?

De anus, maar ook de prostaat is een erogene zone die heel wat zenuwen bevat die reageren op prikkeling. Het stimuleren van die zone kan een intense seksuele ervaring zijn voor een man. Door open te staan voor prostaat massage kan je een ongekende dimensie toevoegen aan de manier waarop je klaarkomt bij het masturberen of in het seksuele spel samen met een partner.

Is prostaat massage gezond?

De prostaat is een klier die een aantal hulpstoffen produceert die aan het sperma worden toegevoegd zodat deze zicht beter kunnen bewegen. Volgens verschillende bronnen zou het regelmatig masseren van de prostaat ontsteking, genitale pijn en pijn bij het plassen verhelpen of voorkomen. Bovendien zou de functie om een erectie te krijgen erop verbeteren en de aanmaak van de hoeveelheid sperma toenemen.

Ook is het belangrijk om je algemene gezondheid in orde te houden. Wil je je prostaat in orde houden, zorg dan ook voor gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Een gezonde levensstijl vergroot ook de kans dat je op oudere leeftijd seksueel actief kan blijven.

Hoe de prostaat masseren?

Met de vinger

Draag bij voorkeur een handschoen want vingernagels kunnen het tere slijmvlies kwetsen. Voorzie uiteraard heel veel glijmiddel, anders ga je er niet veel plezier aan beleven. Daarna, penetreer voorzichtig met één vinger de anus, waarna je een tweede kringspier tegen komt.

Deze heb niet zelf onder controle en zal door voorzichtig lichte druk uit te oefenen meegeven. Op dit punt is het belangrijk dat je genoeg glijmiddel hebt aangebracht, anders kan dit een pijnlijke ervaring zijn.

Het penetreren van deze tweede kringspier doe je best geleidelijk aan, met rustige aanloopstootjes om na een tijdje rustig door te duwen. Eenmaal enkele centimeters diep moet je je vinger richting navel duwen zodanig je een verdikking voelt, dit is de prostaatklier. Het kan zijn dat je hierbij het gevoel krijgt dat je moet plassen.

Met een prostaat stimulator

Dit kan een dildo of een vibrator zijn, maar meestal hebben die specifieke kromming gemeen, waardoor na penetratie de top van stimulator vanzelf de prostaat raakt. Op dit punt gekomen kan je lichtjes stoten, constante druk uitoefenen en of genieten van de trillingen. Door de praktijk zal je ondervinden welke manier van stimuleren jij het leukst vindt.

Ook bij het gebruik van een prostaat sexspeeltje is het noodzaak om een royale hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Het materiaal van het speeltje, meestal vervaardigd uit siliconen, is stroever dan de huid. Door de wrijving kunnen schaafwondjes ontstaan waardoor dit alles onprettig aanvoelt. Bovendien kan de anus niet zelf vochtig worden en is deze gevoelig voor scheurtjes.

Door uitwendig druk uit te oefenen

Niet alleen inwendig maar ook uitwendig kan de prostaat gemasseerd worden. Dit doe je door met de top van de duim of een ander voorwerp druk uit te oefenen op het perineum. Het perineum is het stukje huid tussen het scrotum en anus. veel prostaat massage speeltje stimuleren de P-spot en het perineum gelijktijdig.

kan ik klaar komen door prostaat massage?

Sommige mannen kunnen klaarkomen door enkel de prostaat te stimuleren, zonder aanraking van de penis. Om hiertoe te komen kan je best een prostaat stimulator of vibrator gebruiken, dit maakt het prostaat orgasme een stuk makkelijker. Niet elke man slaagt hierin, maar voor diegene die er toe komen is het een heftige ervaring.

Lukt dit om één of andere reden niet, en zie je het niet zitten om aan je partner een prostaatmassage te vragen of wil je wederhelft er niet aan beginnen, dan kan je dit ook door iemand anders laten doen. Er zijn masseurs, masseuses of prostituees die hier redelijk beslagen in zijn.

Tijdens het masturberen

Sommige prostaat speeltjes kan je inbrengen en er daarna gewoon gaan op opzitten. Het voordeel hiervan is dat je beide handen vrij hebt bij het  masturberen. Dit is ook de meest voorkomende manier om van een prostaat orgasme te genieten.

Enkele tips voor je eerste prostaat massage

Een propere anus

Hygiëne is uiteraard belangrijk. Wil je dit laatste deel van de darmen en de anus reinigen, dan volstaat een kleine spoeling met een anaal douche of klysma. De rubberen peer vullen met lauw water en leegspuiten.

Laat het glijden

Teveel glijmiddel gebruiken kan geen kwaad, aan te weinig zal je geen plezier beleven. Niet alleen je anus maar ook je prostaat speeltje wrijf je best volledig in: Een iets grotere hoeveelheid aan de top, wat minder naar de basis toe. Zo niet, verdwijnt de eerste laag mee in je anus en voelt het alsnog stroef aan om dieper te gaan.

Neem je tijd

Heb je geen ervaring met anale penetratie, doe dan vooral rustig aan. Laat je niet onder druk zetten door anderen maar ook niet door jezelf. Gebruik best geen verdovende sprays, anders leer je de grenzen van je lichaam niet kennen.

Enkele weetjes

Resultaat van een rondvraag door fabrikant Nexus, gespecialiseerd in prostaat speeltjes:
Eén van de vragen: Kan u ons het prostaat orgasme beschrijven?

Enkele antwoorden:

“Een zeer diep en lang orgasme, bijzonder intens”

“Ongeveer 10x krachtiger en langduriger als een gewoon orgasme”

“Het beste orgasme in de wereld”

“Mijn lichaam schokte in stuiptrekkingen van genot”

“Een electrische ontlading in mijn brein”

Geef een reactie